Plankebord

Er du også en af dem som har set plankeborde online, du syntes de er vildt flotte og kunne virkelig godt tænke dig et. Men prisen for dem er bare skyhøje, du syntes det er for mange penge for et bord, ja det er flot men er det virkelig så mange penge værd. Så du beslutter dig for at lave dit eget, men hvad kræver det egentlig at lave det selv? Det vil jeg prøve at hjælpe dig med i den her lille guide, til dig som gerne vil lave dit helt eget plankebord.

Det første

Det første du skal gøre, er at finde et savværk der kan tilbyde dig de rigtige brædder, der findes mange forskellige arter af træ, derfor er det bedste du kan gøre, er at tage ud til det valgte savværk, tage en snak med dem og spørge ind til de forskellige sorter af træ, du kan også spørge dem om hvad de anbefaler, til en som aldrig har lavet sit eget bord før. Du kan spørge dem om hvilken træsort der er lettest at arbejde med. Priserne er selvfølgelig også forskellige, det kommer meget an på hvilket træ du vælger, men kvalitet og pris hænger sammen i dette tilfælde. Det kan hurtigt løbe op i nogle tusind kroner at starte byggeriet, hvis du ikke har råd til dette, kan et sms lån hos voreslån.dk gøre arbejdet for dig, så har du pengene inden for kort tid og så kan du shoppe løs efter det rigtige træ.

Sandpapir og lak

Det er vigtigt at når du har fået dine brædder hjem, at de bliver slebet ned af flere omgange. De skal slibes ned til de har en glat overflade, så de ikke er ru nogle steder så man kan stikke sig på splinter. Når de er blevet slebet ned, skal du behandle dem med en god lak, slibe dem ned igen og behandle dem igen. Dette skal du gøre 4-5 gange før det har den effekt som er meningen.

Når de er færdigbehandlet

Når du har slebet dine brædder og behandlet dem og fået det resultat som du gerne vil have, så skal du sørge for at du sætter nogle afstivere på det der skal være bunden af dit bord, da træ godt kan slå sig når det kommer ind i varmen, ved at du sætter afstivere på mindsker du, hvor meget træet kan slå sig. Nu har du afstivet dine brædder så skal du finde nogle gode skruer, som er stærke og som ikke er for lange til når du skal sætte ben på dit nye bord. Det bedste du kan gøre, er at finde nogle relativt dyre skruer, fordi de er ofte stærkere end den billige løsning.

Benene

Du skal finde nogle ben som du syntes passer ind i dit hjem, nogle ben som kan stabilisere dit bord så det ikke vipper når det står på gulvet. Du behøver ikke vælge nogle dyre ben, dog hvis du en dag vælger at du vil sælge bordet, så vil prisen blive hevet op hvis du har valgt nogle semi dyre ben.