Vores naboer i rummet

Vi har en særlig følelse mod de andre planeter, som cirkel vores sol. Måske er det alle science fiction-historier om at besøge andre planeter, månen og Mars. Men vi elsker at tænke på de planeter, der udgør det vi kalder “solsystemet.” at gør vores planet men gør det meget forskelligt.

Planeterne i vores solsystem har taget på personligheder og mytiske appel i vores litteratur og kunst. Det er nemt at finde kunstnere, der render deres vision af planeter der udgør vores samfund af planeter nær solen. Navnene på planeter, Merkur, Venus, jorden, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun er alle fra vores kulturelle forbi bliver guder fra græsk og romersk mytologi. Men solsystemet er ikke bare består af disse planeter. Solsystemet er et meget travlt sted faktisk.

I 2006 var der en hel del polemik som lærde og astronomer aftalt at degradere Pluto og fjerne dens status som en planet. Så du har til at spørge, hvad er det der gør noget en planet og hvad skete der med Pluto? Det gå ikke bare væk, så det skal stadig være derude. En planet, af videnskabelige definition er ethvert objekt i kredsløb om en sol, der har dannet til en slags rund objekt er en planet, så længe den er ryddet væk alle de andre kredser elementer omkring det. Ved ryddet væk, der betyder ikke det har ødelagt alle rumaffald osv. For eksempel vores planet har ikke “ryddet væk” Månen, men det har fanget det i sin egen bane, så vi klassificere som en planet. Det er en lettelse huh?

Der er mange objekter flyder rundt i vores solsystem end de planeter, vi kender. Det er et interessant stykke af trivia, ud over planeterne er 165 måner kredsende omkring de ni planeter. Nogle af disse måner er så avanceret, at nogle forskere har mistanke om at de måske har støttet liv på et tidspunkt.

Ud over de regelmæssige planeter og måner er der dværgplaneter, asteroide bælter og rutinemæssige besøg af kometer, der skaber en masse trafik i vores kosmiske hjørne af universet. De to kendte dværgplaneter, der findes på den ydre rand af vores solsystem er Eries og Ceres. Så når Plutos status blev ændret til at blive fjernet fra listen over planeter, kom det simpelthen disse to organer som dværgplaneter men stadig en solid borger i Fællesskabet af himmellegemer omkring vores sol.

Ud over disse større organer er der en asteroide bælte, der eksisterer mellem Mars og Jupiter, de fleste af de asteroider, som vi ser i vores nattehimlen kommer fra. Der er et andet bælte af store objekter yderligere ud kaldet Kuiper bælte samt en “boble” i rum kaldet en heliopausen og der er en mistanke om yderligere bælte uden for de kendte solar system kaldet Oort selen, som vi mener er oprindelsen af en masse store asteroider og kometer der hyppige vores solsystem og komme til kredsløb om solen.

Så fascinerende som disse mange himmellegemer, der er vores naboer i rummet er oprindelsen af vores solsystem. Vi er nødt til at bryde det ned til enkle vendinger at forstå termer, men vi ved, at den tidlige historie af solsystemet og universet var et af store organer af gas og skyer af sagen i sidste ende køling og opvarmning, eksploderende og spinning off stjerner og andre massive sp Ace giganter, der blev flere stjerner, galakser og solsystemer. Det var fra denne uregelmæssige aktivitet at vores søn adskilt fra gasserne og transporteres med det materiale, der blev vores solsystem. Alvoren af solen fanget tilstrækkelig sag, at det begyndte at gå gennem processen med at danne, køling, eksploderende og adskille. Dette er, hvad der skete, da alle planeterne gik gennem han samme proces i sidste ende etablere stabile baner og små genstande falder i kredsløb omkring dem.

Når du tænker hvordan kraftfuld og ude af kontrol, denne proces er, er det fantastisk at træde et skridt tilbage og se skønheden i tilrettelæggelsen af vores solsystem i dag. Den nærmere du lære om historien om vores solsystem, jo mere du vil nyde din udforskning af planeterne med dit teleskop. At denne opdagelse er en del af sjove af astronomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.