Sådan får du mere plads i en lille lejlighed

Bor du i en lille lejlighed, og føler at du mangler plads? Så er du bestemt ikke alene. Det er et generelt problem for folk, der bor småt. Heldigvis er der en masse ting, som du kan gøre for at få mere plads, men også at få din lejlighed til at se større ud. Dem gennemgår vi her i artiklen.

Lyse farver

Det første råd handler om at gøre brug af lyse farver. Det kan du både gøre i malingen på væggene, men også i din indretning. Lysere møbler vil ikke fylde så meget for øjet, som mørke møbler vil gøre det. Det samme gør sig gældende med mørke gardiner, der godt kan virke meget mørke og tunge. Dermed ikke sagt, at alle dine møbler skal være vide. Du kan for eksempel anskaffe et sofabord i glas. De lyse farver vil få din lejlighed til at fremstå mere imødekommende og lysere.

Gør brug af spejle i indretningen

Hvis der er noget, der kan åbne rum op, så er det spejle. Faktisk behøver du slet ikke så mange spejle i dine rum, for at få dem til at se større ud. Et eller to spejle af en okay størrelse kan gøre en kæmpe forskel – du behøver altså ikke at fylde en hel væg med spejle for at åbne dine rum op.

Kan du fjerne nogle af dine døre?

Døre kan være rigtig irriterende i en mindre bolig. Det gælder særligt, hvis du bor i en lidt ældre bolig, hvor dørene åbner op en ulogisk vej. Hvis det er muligt, så kan du skabe lidt ekstra plads og rummelighed ved at fjerne dine døre – for eksempel mellem dit køkken og stuen eller mellem stuen og din gang. Ønsker du stadig at kunne adskille rummene, kan du eventuelt indsætte en skydedør. Den bliver gemt væk i væggen, og dermed optager den ikke kvadratmeter.

Sørg for at have godt med lys

Lyse farver skaber en bedre rummelighed og mere plads i små rum. For at fremhæve de lyse farver og skabe mere lys, bør du have godt med belysning i din lejlighed. Er der meget mørkt, vil rummet også fremstå noget mindre. Du kan for eksempel gøre brug af spots. De optager ikke plads og fylder ikke i vindueskammene.

Mangler du penge til dine boligforbedringer?

Skal du have succes med at få din bolig til at se større ud, kan du ikke undgå at skulle ud at investere. Det kan hurtigt løbe op i mange tusinde kroner, hvis du skal have indsat skydedøre, købe nye møbler og så videre. Boligforbedringer kan finansieres med et kviklån, der er et kortfristet lån – ofte på mellem 5.000 og 100.000 kroner. Du ansøger om et kviklån online, hvor der findes rigtig mange forskellige udbydere. Kravene til lånet er som regel i den lave ende, modsat man kender det fra banken. En anden fordel ved et kviklån er også, at du kan have pengene stående på din konto i løbet af få dage, hvis du bliver godkendt til lånet. Inden du låner, så husk altid at lave et budget og sikre dig, at din økonomi ikke vælter, når du skal betale kviklånet tilbage igen.