Hvad Katrina kan lære os om ledelse

Over en uge siden ramte en større katastrofe del af Gulf Coast i USA. Jeg har overvejelser om katastrofen, svar på det, og hvilken lære vi kan drage om lederskab.

Fortvivl ikke, dette er ikke en politisk stykke…

Lektion 1 – Leadership er vigtigt. Meget er blevet gjort, at områder ikke var så forberedt som de kunne have været.Ledere kunne have ændret det. Mange har sagt, at den første reaktion (på alle niveauer fra lokalt til den føderale regering) ikke var perfekt. Ledelse kan forbedre det i fremtiden.

Lektion 2 – lederskab kan komme fra alle. Ikke kun dem med en titel, men alle kan føre.Tusinder af historier om heltemod, og ledelse kommer ud af disse begivenheder. Ikke alle af dem er historier om folk iført en badge eller en officiel titel. Vi kan alle bruge vores lederevner.

Lektion 3 – bemærkelsesværdig ledere, at skylden tager for meget energi. I de seneste dage forekommer det, at fokus for “historien” om katastrofen er ændret fra katastrofen der gjorde hvad forkert og hvordan det kunne have været gjort bedre.Lad os være klar. Det var en katastrofe af monumentale proportioner. Kunne tingene have gået bedre? Selvfølgelig. Var den måde, tingene blev håndteret en parodi? Lol Vil skylden og pege fingre ad andre løse problemet nu? Absolut ikke. Hver ounce af energi brugt i skylden og “Mandag morgen Quarterbacking” er en ounce af energi bedre brugt på de enorme udfordringer, som stadig eksisterer. Hvilket fører til…

Lektion 4 – bemærkelsesværdig ledere fokus på løsninger, ikke problemer. I stedet for at kigge på hvad der er galt, ser de på kreative måder at gøre det bedre.Bemærkelsesværdige ledere vide, når de er punkt en finger på andre, fire gange så mange fingre der peger tilbage på dem. De tager ansvar, og fokusere på løsninger.

Lektion 5 – bemærkelsesværdig ledere vide, hvornår at afspejle og hvornår du skal handle. Vil der være en tid at se tilbage og lære af fejl i processer, procedurer og ansvarsområder anvendes under tiden umiddelbart efter stormen?Ja. Vil der være folk, der har brug for at blive holdt ansvarlig for nogle af de beslutninger og handlinger? Selvfølgelig. Jeg tror bare ikke at tiden er nu. En undersøgelse og revision vil blive bestilt, jeg er sikker på, som det skal være. Forlade at læring for derefter.

Min bundlinje? Jeg tror, der lige nu, ledere af alle slags, fra township tilsynsførende, at borgmestre, at statslige lovgivere, at de offentlige myndigheder, til Kongressen, at det hvide hus, skal se fremad og arbejde sammen for at opfylde de mange udfordringer, vi står over for måneder. Der er en tid for reflekterende og en tid til handling. Nu er det tid til at se fremad.

I din egen lederudvikling holde dette i tankerne. Mind dig selv af disse erfaringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.